D.V. Maslina Tribunj

O nama

O nama

DOBROBIT DJECE U PRVOM PLANU

Djelatnosti vrtića

Dječji vrtić u okviru djelatnosti ostvaruje programe njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, pravilne prehrane i socijalne skrbi djece rane i predškolske dobi koji su prilagođeni razvojnim i individualnim potrebama djeteta, njegovim interesima i potencijalima.

Svi programi Dječjeg vrtića Maslina provode se uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dječji vrtić Maslina djeluje u objektu u Tribunju, na adresi Vladimira Nazora 7B, u kojemu se nalazi i uprava Dječjeg vrtića Maslina.

ZABAVA, NJEGA I ODGOJ

Najnovije igračke i oprema, sve u skladu s napucima i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja

OBRAZOVANJE I SOCIJALIZACIJA DJECE

Obrazujemo nove i kvalitetne naraštaje ljudi Tribunja i okolice te ih pripremamo za daljnje školovanje

Naša misija

Naša je misija kontinuiranim ulaganjem u znanja i sposobnosti stvoriti vrtić kao zajednicu onih koji uče, te pružiti najkvalitetniju uslugu djeci i roditeljima promovirajući dostupnost kroz profesionalnost djelatnika, visoku kvalitetu odgojno obrazovnog programa, visoku motiviranost za suradnju i osiguravanje optimalnih materijalnih i financijskih uvjeta, kao i unaprjeđenje pedagoške prakse i poticanje razvoja kulturnog i osobnog identiteta djece.

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

 ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Šibensko-kninska županija

Zgrada vrtića

Zgrada Dječjeg vrtića Maslina izgrađena je 2021. godine, a njezina je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije i Republike Hrvatske u sklopu projekta „Izgradnja i opremanje odgojno-obrazovne građevine – dječjeg vrtića u Tribunju“ u okviru Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Izgradnjom zgrade i premještanjem mališana iz neadekvatnog prostora, u kojem se dotad obavljala djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja, u novu zgradu dječjeg vrtića usklađeni su prostorni i tehnički uvjeti predškolskog odgoja u Tribunju s potrebama sve većeg broja djece te propisanim Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i obrazovanja.


Poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću doprinijelo je kvalitetnijem provođenju programa odgoja i obrazovanja budući da je novoizgrađeni vrtić u potpunosti opremljen te veličinom svojih prostorija za boravak djece i brojem odgojitelja odgovara potrebama djece i pedagoškim standardima.

Detaljnije o zgradi vrtića

Kvalitetno ostvarivanje programa Predškolskog odgoja i obrazovnog sustava
Vrtić omogućava kvalitetno ostvarivanje programa predškolskog odgoja i odgojno-obrazovni uvjeti predškolskog odgoja i obrazovnog sustava zadovoljavaju sve uvjete Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe te veći broj djece može pohađati vrtić, a pristup vrtiću je prilagođen slabo pokretnoj djeci i roditeljima te osobama s invaliditetom, kao i dječjim kolicima.
Dobro povezani prostori Objekt velike površine paviljonskog tipa
Dječji vrtić Maslina prostire se na čestici ukupne površine 2468 m2, dok sveukupna površina prizemnog objekta samog dječjeg vrtića iznosi 660,98 m2. Objekt je paviljonskog tipa te su sve prostorije dobro povezane s vanjskim prostorima preko širokih kliznih vrata, pružajući na taj način dovoljno prirodnog osvjetljenja, kao i mogućnost prirodnog provjetravanja.
Suvremena oprema Prilagođena djeci
Vrtić je opremljen suvremenom didaktičkom opremom, multimedijalnom opremom, bijelom tehnikom i svom ostalom opremom prilagođenom starosnoj dobi djece.
Vanjski prostor Zelene površine
Vanjski prostor je ozelenjen autohtonim vrstama biljaka i stabala koja stvaraju ugodan vanjski prostor za igru i edukaciju
Terase i vrtovi Prekrasne vizure
Terase i vrtovi su ujedno distancirani od pristupnih putova u vrtić i kolnog prometa
Vrhunska oprema Za svu djecu
Vrtić je opremljen opremom za dječja igrališta – klackalicom, vlakićem s lokomotivom i 2 vagona, ljuljačkom, vrtuljkom i tornjem s toboganom.

Vizija rada

Rast i razvoj

Naša vizija je kako je vrtić mjesto rasta i razvoja djeteta rane i predškolske dobi u poticajnom okruženju, poštujući njegove individualne, socijalne, psihološke, kognitivne i emocionalne potrebe. Dječja kuća u kojoj se očituje zajedništvo djece, roditelja i svih djelatnika

Ciljevi

Cilj nam je da svako dijete uz podršku obitelji i zajednice postigne svoj puni potencijal i razvije vještine koje su neophodne za uspješno i aktivno sudjelovanje u suvremenom društvu

Obrazovanje

Priprema za daljnje obrazovanje u sustavu i stvaranje preduvjeta za što bolji start u životu

Bitni kontakti

Ravnateljica

  • ZDENKA JERKIN
  • Vladimira Nazora 7B
  • 22212 Tribunj
  • Telefon: +385 22 446 145

Stručna suradnica - psiholog

  • MARTINA JABUKA
  • Vladimira Nazora 7B
  • 22212 Tribunj
  • Telefon: +385 22 446145